14 april 2024 - 10:00
Aalsmeer

Dé voorjaars-puzzelrit met een ervaren Volvo voor het hele gezin.
Ook dit jaar is er weer de VÅRFÄRD (vrij vertaald voorjaarsrit), ditmaal door samenwerking van de VKV, het 480 register en het 240-260 Register. Het is de 27e keer dat de Volvo Varfard wordt georganiseerd welke is bedoeld voor alle klassieke Volvo’s tot en met de V70 classic. Alle overige automerken zijn niet toegestaan. De Varfard kent geen evenementenregeling, het is dus niet mogelijk om met een geschorste Volvo deel te nemen. Nieuw dit jaar is dat we door een milieuzone komen: voor dieselauto’s geldt een omleidingsroute. Mocht u de keuze hebben dan raden wij u dringend aan met uw benzine / LPG auto in te schrijven.
Wat kunt u verwachten?

Om de traditie in ere te houden starten we in de plaats waar we de laatste keer zijn gefinisht: in Aalsmeer. U bent vanaf 10.00 uur van harte welkom bij the Beach in Aalsmeer, Oosteinderweg 247a, 1432 AT Aalsmeer. Er is voldoende parkeergelegenheid en de koffie staat voor u klaar.

Tussen 11.00 en 12.00 uur kunt u starten voor ongeveer 100 km Volvo rijplezier met onderweg een aantal uitdagende proeven.
De finish is uiterlijk om 17.00 uur bij de eindlocatie waar de gemaakte foto’s voor u klaarliggen. Om 17:30 is de prijsuitreiking, aansluitend is er de mogelijkheid daar iets te eten, dat is echter niet bij de rit inbegrepen.

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld is € 12,50 per persoon, jeugd van 12 tot 18 betaald €6,- en kinderen tot 12 jaar doen gratis mee. U krijgt hiervoor een rallyschildje, koffie met iets lekkers, een foto van u onderweg met uw Volvo en een prijs als u de rit en de opdrachten als (één van) de beste(n) heeft vervuld.

Inschrijving via de website van de Volvo Klassieker Vereniging
Inschrijving vooraf is verplicht. U schrijft zich in via de centrale inschrijving op de website van de VKV: Vereniging – Volvo Klassieker Vereniging (volvokv.nl). Bent u lid van de VKV, dan gaat u (na inloggen) door naar de agenda waar u op 14 april de Varfard vindt en u zich via de aanmeldknop kunt inschrijven. Bent u (nog) geen (gast) lid van de VKV, dan gaat u naar inloggen -> nog geen account -> Gast -> u vult uw naam en e-mail adres in en kiest een wachtwoord; u krijgt inloggegevens. Daarmee kunt u inloggen en vervolgens via de agenda inschrijven.

De Varfard is bedoeld als gezinsrit, kinderen komen dan ook niets te kort.  Tot 12 jaar oud kunnen ook zij leuke prijzen winnen, er is voor elk kind een leuke prijs!

Wij hopen u te ontmoeten op zondag 14 april 2024.

De organisatie van de Varfard 2024