Uitgesteld: Nachtrit met de Volvo 700 vereniging

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/11/2020
5:00 pm - 10:00 pm

Locatie
Schimmel 1885

Categorieën


Vanwege de coronabeperkingen is deze rit uitgesteld naar 2021. Houdt de site in gaten voor informatie.

 

Locatie: Schimmel 1885, Woudenberg

De Volvo 700 vereniging organiseert op 7 november 2020 een nachtrit. Hoewel, eigenlijk is het een avondrit. De rit begint met een hapje en een drankje in het restaurant, zodra het donker is start de tocht. Deze tocht is ook toegankelijk voor leden en introducees van het Volvo 240 – 260 register.

 

7 november: Nachtrit 2020

Voor de derde keer organiseert de Volvo 700 Vereniging een nachtrit, ook wel bekend als ‘spookrijden’. Dat wil zeggen: een puzzelrit in het pikkedonker. De vorige twee edities vonden plaats in de omgeving van Amersfoort. Nu vertrekken we weer in het midden van het land maar dan vanuit Woudenberg: Hotel Schimmel 1885. Het adres is Stationsweg Oost 243, 3931 EP  WOUDENBERG (www.schimmel1885.nl).

De essentie

De essentie is simpel: je rijdt (met twee personen) een route aan de hand van een cryptische omschrijving. In de route zitten vragen verwerkt. De goede antwoorden op die vragen leveren punten op. Het team met de meeste punten, wint een bescheiden prijsje uit de Volvo 700 Winkel. Belangrijker is natuurlijk de eer die er te winnen is.

Vooraf hebben we met elkaar een eenvoudige maaltijd. Ook zorgen we voor twee drankjes. Dat is bij de prijs inbegrepen. Alle overige consumpties zijn voor eigen rekening. De vorige keren hebben we deze opzet ook gebruikt. En dat was erg gezellig.

Niet belangrijk

Hard rijden is niet belangrijk. De tijd waarin de route wordt gereden telt namelijk niet mee. Wel is het noodzakelijk om uiterlijk om uiterlijk weer om 22.30 u terug te zijn op het vertrekpunt. We vertrekken vanaf 18.30 u. Dan is er voldoende tijd om de route zonder haast te kunnen rijden en je aan de verkeersregels te houden. De route is circa 80 km lang (of kort, net wat je wilt).

Wel belangrijk

Wel belangrijk is het om goed uitgerust aan de start te verschijnen. Ook de auto moet natuurlijk technisch in orde zijn. Maar omdat het hier normaal gesproken bakstenen betreft, zal dat geen probleem zijn. Er is geen technische ondersteuning mocht je pech krijgen.

Je mag trouwens ook met een niet-baksteen komen (zelfs een niet-Volvo….). In het donker valt dat toch nauwelijks op.

Gezelligheid is ook erg belangrijk. Daarom beginnen we met een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Dat is inbegrepen in de kosten. Daarna vertrekken de auto’s één voor één op weg naar het onbekende in de grote duisternis.

Ook belangrijk is het om een navigatiesysteem mee te nemen en eventueel een kompas en wat schrijfgerei en een zaklampje. Dat kun je tijdens de rit zeker nuttig gebruiken. Als je uit de auto gaat (is niet nodig hoor), doe dan altijd een veiligheidsvest aan en let op het verkeer.

Voorbeelden

Om een beetje gevoel te krijgen wat je te wachten staat, staan in de bijlage wat stukjes uit de route van de vorige nachtrit. Soortgelijke opgaven (en straks nog veel onbegrijpelijker!) staan je in de komende editie ook te wachten. Klik op voorbeelden voor de uitleg.

Teamwork

Een nachtrit rijden is vooral teamwork. De chauffeur let op de weg en zorgt voor de veiligheid. De navigator houdt de route bij, geeft aanwijzingen en lost de omschrijvingen op. Bij twijfel: parkeer de auto op een veilige plek.

Inschrijven

Het maken van de omschrijving van de rit is erg veel werk. Daarvan hebben we al een deel gedaan. Als er voldoende aanmeldingen zijn (minimaal 10 teams), maken we de omschrijving helemaal klaar. Daar zijn we nog wel even zoet mee. Aanmelden is ook noodzakelijk in verband met de reservering voor de maaltijden en de zaal.

Kosten

Het aantal inschrijvingen is in principe beperkt tot circa 15 teams. De kosten bedragen per team € 50,00 van twee personen. Bij dit bedrag is een eenvoudige maaltijd en twee consumpties inbegrepen. Overige consumpties zijn voor eigen rekening. Als je met meer personen in 1 auto wilt deelnemen, dan zijn de kosten voor deze extra personen € 25,00 per persoon.

Betalen

Het volledige bedrag van je team vooraf over maken op rekeningnummer NL 78 RABO 0126 9803 81, t.n.v Volvo 700 Vereniging te Velp, onder vermelding van ‘Nachtrit 2020’ én je lidnummer.

Komen zonder aanmelding heeft geen zin. Deelnemen zonder aanmelding en/of zonder betaling is niet mogelijk. Mee-eten zonder aanmelding is niet mogelijk, ook niet voor extra passagiers van reeds aangemelde teams.

Aanmelden vóór 15 september

Inschrijven en betalen moet vóór 15 september 2020. Bij onvoldoende aanmeldingen gaat de nachtrit helaas niet door.

Als weersomstandigheden of situaties zoals corona een verantwoorde rit onmogelijk maken, wordt de rit geannuleerd. Dat bericht ontvang je dan via de e-mail en wordt vermeld op de website van het Volvo 240-260 register. De inschrijfkosten worden dan terugbetaald.

Bij verhindering van jezelf om wat voor reden dan ook, worden de inschrijfkosten niet terugbetaald.    12345